En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


onsdag 1 juni 2011

Sommarfint i sovrummet


Så kom äntligen orken och tiden för lite fix här hemma. Nya "tyllgardiner" får vaja i sommarvinden.


Är inte så mycket för änglar men denna gjutna ängel är en favorit här hemma.


Byrån skapar mig lite huvudbry, jag har hämtat hem den från farfarsstuga där den under lång tid stått kallt och fuktigt. Nu när den kommit in har färgen på sidorna börjat flagna. Inte snyggt å jag borde göra något åt det, men vad? Gillar den som den är också.


Här är min mammas första skor samt mina egna.


Å dessa väckarklockor "räddades" ur en kartong på väg till tippen hos min granne.

Nu ser jag fram emot en lång ledig helg! I Farfarsstuga jobbar maken på. Panelen på baksidan är klar, tegel hämtat för sommarens takbyte, gräset har börjat ta sig på den nya gräsmattan och hörnet mellan kök och hall där vi hittade en rejäl rötskada är nu lagad och ny panel kan sättas dit.

8 kommentarer:

 1. Hej Cia

  Although I have seen in real life it's really nice to see lovely corners of your home on the blog ;-). Saa sot... your Mum's and your shoes ;-) LOVE the clocks lucky that you rescued them! Glad to hear that Farfars stuga is coming along good. Pekka and you works soo hard. But soon you will enjoy your hard work.
  Ha en trevlig helg
  LOVE PEACE enJOY
  Julie
  x

  SvaraRadera
 2. Så fint du fått det i sovrummet. Gillar den bruna färgen på byrån - ingen vitmålning på gång här, väl?
  Ha en skön långhelg!

  SvaraRadera
 3. Tyllgardiner är sommar!! Ljuvligt! Jag tycker byrån är fin, fundera länge innan du gör något med den, det är nog synd att måla den.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Klockorna är riktigt fina!

  SvaraRadera
 5. Tunna gardiner som fladdrar i vinden, sommrigare än så går det inte att få.

  Visst är det fint med gamla skor. Så välanvända men ändå hela.

  Vad hemskt och komma fram till rullbandet med alla saker på bandet. En anledning till att inte vilja ha smutsiga kläder i resväskan. Se till att köpa band till väskan nästa gång så kanske ni slipper plocka kläder på bandet, om den skulle öppna sig.

  Ha en fin helg
  kram Mia

  SvaraRadera
 6. Sååå fint!
  Ha en skön långhelg!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 7. Så fint och somrigt du gjort...du ängeln och den lilla vä. väckarklockan jag också:) Byrån är fin som den är tycker jag också.

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 8. Tänka sej. En sån byrå har vi också. Alltså en exakt likadan, som stog i uthuset när vi flyttade in. Kan det kanske vara nån lokal uppländsk snickare som gjorde sådanna?

  SvaraRadera