En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


söndag 1 september 2013

Nästan klara med ett rum till.

 
Vi har vänt blad i almanackan och hösten är här. Men det verkar kunna bli några fina och sköna dagar till. När vi sist var i huset fick vi dock elda lite i både kakaelugnar och vedspis, nätterna är ju rätt kyliga.
 

 
Äntligen så var vi framme vid tapetsering. Taket målades en sista gång på fredagskvällen när vi kom, så på em. på lördagen var det dags för tapeter. Tapeten vi valt är en Gysingetapet som är ett nytryck av en gammal tapet.


Sent lördag kväll var så alla våder på plats, täckpappen från golvet kunde tas bort och golvet fick sig en ordentlig såpskurning.

 
Bäddsoffan monterad och på plats.

 
Det här skåpet har stått i huset för mycket länge sedan. Sedan fick mina föräldrar det och när vi städade ur mitt föräldrahem valde jag att behålla skåpet. Lite roligt är att jag hittat det på gamla kort och att det nu är tillbaka i sitt gamla rum.

 
Det har varit en hel del klurande för att hitta en tapet som skulle passa till den vackra men svåra kakelugnen. Sedan skulle ju både jag och maken gilla den och det har varit många turer innan vi hittade den som föll oss båda i smaken samt som vi tyckte skulle passa. Kistan hittade jag på Erikshjälpen och blir förvaring för täcken och kuddar.

 
Margarinlådan kommer från den urstädade ladugården och kommer nu få vara vedlåda.

 
Även till detta rum lyckades jag hitta mattor ur fyndet på vinden efter farmor. Väldigt färgglada men gjorde sig mycket bra i rummet.
 
Efter att gnott på som små troll kändes det lite konstigt att bara packa ihop saker och barn för att återvända hem utan att få sitta och njuta i rummet. Men får trösta mig att jag har premiären kvar tills nästa gång jag kommer dit.
 
Kvar i detta rum är att ta bort tapeterna vid kakelugnen och måla väggen vit. Fönstren skall målas en gång till invändigt, samt måla innanfönsterna en gång till. Nya trösklar skall också göras. Sedan är det dags att dra igång med det sista rummet som måste bli klart innan vintern.
 
Kram Cia

3 kommentarer:

 1. Så roligt det är att få följa med här på bloggen hur ert hus färdigställs!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad ni har slitit och jobbat! Det rummet blev fantastiskt fint! Kakelugnen är onekligen speciell. Kul att skåpet är tillbaka varifrån det kom. Inte dumt att hitta så fina trälådor i ladugården heller...

  Vi har en likadan kista (resekoffert) efter min mans pappa, med adresslappen kvar och allt. Den har stått i garaget i många år pga platsbrist, men i våras flyttade den in och står nu bredvid braskaminen. Trasmattor har vi också i nästan hela huset. Det är extra roligt med saker som är ärvda som har en historia som man känner till.

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Önskar dig ett fint och underbart nytt år!

  SvaraRadera