En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


tisdag 18 maj 2010

Målarhelg


Så här såg huset ut när vi kom ner. Planerna för helgen var målning med stort M. Långhelgen bjöd verkligen på sommarväder och tillfällen till att måla. Regnet som ville ner kom ju tack och lov nattetid. Men som jag skrev tidigare så fick vi för oss lite mer än vad det var tänkt. Att skrapa dörrar tills man knappt kan röra sig var inte med i mina planer men jag är så nöjd med det arbete vi gjorde med dem.

Här ser ni "fru Farfarsstuga" i fulla skrapartag.
Men målat blev det även om det som vanligt allt tar längre tid än vad man tror. Nästan alla fönster är nu målade första gången och jag fick trotsa min höjdrespekt och vackert kliva upp på stegen. Maken bytte delar av panelen på framsidan och titta vad han hittade;

Ett lönnfack. Svårt att se på bilden men det går alltså att öppna väggen från insidan och då kunna ställa något på hyllorna. Tyvärr hittades inga miljoner gömda i väggen utan det stod en flaska insektsmedel där. Lite kliande i huvudet var det hur den hade hamnat där tills lönnfacket hittades.
"Framsidan" är nu rödfärgad upp till den vita delningen. Nästan allt som skall vara vitt är målat första gången. Å se så fint det blev!!

Jag kunde inte besluta mig för hur vi skall ha dörrarna så de är endast grundade. Maken vill ha dem åt grönhållet och jag grå. Samt skall speglarna eller delar av speglarna målas i en annan färg? Vi valde att sova på saken tills nästa gång vi kommer ner.

Sen måste man kanske fundera på klokheten att dra igång ett så stor projekt med tre små barn som man skall ha med sig och som kanske inte hela tiden tycker att husrenovering är den roligaste sak man kan göra. Så då gäller det att ha små mutor och överraskningar att plocka fram.
Planer finns på att åka ner i helgen igen om vi lyckas övertyga barnen om det också :).

9 kommentarer:

 1. Wow! Cia you have been working very hard.
  It is looking really lovely Farfars Stuga!
  And I LOOOVE the double doors SAAA FIIINT!
  Have a good week ahead
  Kram Julie x

  SvaraRadera
 2. P.S. You wil have to change the photo on your blog header NOW! :-p

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen fint huset och vad duktiga ni är. Kan tänka mig att det är kul att renovera och fixa i ett hus fullt med historia och lönnfack.
  När det gäller dörrarna håller jag nog med din man, det finns ett rött hus med vita knutar och grön dörr här som jag älskar. Den gröna färgen bryter av så fint på huset och smälter in så fint i trädgården.
  Hoppas ni lyckas övertala barnen att åka ut igen så ni kan måla färdigt. Hur gamla är barnen?

  Trevlig fortsatt vecka
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Åhh vad ni har jobbat stenhårt!!! Men man ser ju så fint det börjar bli nu! Bra gjort!
  Både grått o grönt låter fint tycker jag fast jag skulle nog också sagt grått till att börja med... beror ju vilken kulör av dom båda man väljer. Vi byggde ju vårt hus när vi hade 2 små...konstigt att det oftast är då allt ska göras. Men som du sa, lite mutor o roligheter mellan varven får man flika in.
  Jodå, det går bra med vattenflödet tror jag...det blir iallafall inte värre än sålänge...
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen ett fint hus ni håller på och renoverar. Målning är ju annars ett tacksamt projekt - man ser genast hur snyggt det blir :)
  Ha en skön kväll! Kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Hej,,tack för omtanken,,nja så där kul så jag hoppade jämfota hela dagen av glädje va det ju inte,men men...Så fint huset blir,,härligt..Tänk vad lite färg och massa jobb:D kan göra..Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Hej Cia!
  Vad duktiga ni är!! Vad snyggt det blev när ni målat, dörrarna är hur fina som helst:)

  Kul att få se ett foto på dig in action oxå;)

  Coolt med lönnfacket!!

  Ha en trevlig helg,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 8. Tack för titten! Vad duktiga o energiska ni är!
  Huset är ju såå himla fint o charmigt....Det ska bli spännande att se vilken färg ni väljer på dörrarna! Ett stort Lycka till! Kram Therese

  SvaraRadera
 9. Jag skulle nog haft dom vita jag!
  Men dom blir nog fin va än det blir för färg.
  Fint ställe är det ni har!!
  Kram AnnaLena

  SvaraRadera