En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


lördag 27 augusti 2011

Sängproblem


Så var vi äntligen igång med renoveringen av vår mellantjejs rum. Hon har väntat länge på att det skulle bli tid för hennes lilla krypin. Ett pytterum kan ju inte ta så lång tid att fixa, jo pyttsan! Vi bor i ett stenhus, murade väggar rakt igenom nästan överallt. En mardröm att få upp något på väggarna är det jämt. Gammalt är det också så när det byggdes räckte det med en kontakt i varje rum, inte nu längre dock. Många skarvsladdar och konstig kabeldragning har det varit. Något som den numera mer elbehöriga maken nu försöker åtgärda allt eftersom vi nu "börjat om" med renoveringar i rummen, detta med att bila in ny kabel i väggarna för att få det snyggt. Då måste det sen spacklas igen och det tar tid att torka. Sen sitter det tapet på stenvägg det gör att när man sätter upp ny tapet lossnar gärna den gamla från väggen... Plus att väggen är alldeles skrovlig och absolut inte slät. Så numera åker allt bort, väggarna helspacklas och målas sen. I bara farten blev det vitlasering av taket också, något som jag blev mycket nöjd att vi tog oss tid att göra. Vi som bara skulle tapetsera om... Skämtsamt föreslog jag att vi nu i fortsättningen måste tapetsera om väldigt ofta för att allt jobb med underarbetet skulle "löna sig". Inte något som gillades kan jag säga ;).

Men nu börjar vi närma oss slutet på detta rum och förhoppningsvis kommer tapeterna upp imorgon. Då insåg vi nästa problem, den tänkta sängen får inte plats. Hon hade själv spanat in dagbädden från IKEA. Perfekt när man börjar bli stor och mer vill hänga med kompisar än leka. Men den är 208 och rummet 207, kan tänkas bli lite tajt det.... Dessutom är det rör i ena hörnet som också stjäl utrymme. Så nu måste det tänkas om har kollat runt lite och alla dagbäddar är för breda. Finns en vägg till som skulle kunna användas men då tycker hon själv att det blir så konstigt i rummet. Nästa tanke blev bara en madrass på ben men då kommer den stå mot ett element och det blir inte bra. Gissa om jag mätt, klurat och sökt lösningar.


Nu funderar jag på hur det skulle bli att ha en säng liknande denna. Målad vit dock för att passa med det övriga. Till saken hör att vår stora tjej har en liknande fast bredare och hon kan inte bestämma sig om hon skall ha den med ner till sitt nya rum eller inte. Så imorgon får det bli stora diskussionsdagen på hur vi skall lösa det.

Då hoppas jag också hinna knäppa mitt fynd från dagens spontanstopp på en antikhandel längs vägen. Hade 2 kronors marginal i plånboken och den fick precis plats i bakluckan, så det var verkligen menat att den skulle följa med hem.

5 kommentarer:

 1. vilket vackert hus Ni har, tack för att du kikade in hos mig. Till dig kommer jag fler gånger!

  KRAAAAAAAAAAAAAAM

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!

  I vårt hus byggt -92 har vi inte problem med stenväggar... nej, här är hela huset byggt i gips, jisses! =O Stora pluggar krävs för minsta lilla skruv. Alla hus har tydligen sina fel och brister, hihi!

  Hoppas att tösen blir nöjd med sitt rum, tråkigt bara att sängen hon sett ut inte passade. Hoppas du visar bilder sedan, ska bli roligt att se det fina resultatet.

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Visst är det lustigt eller snarare konstigt att det ska vara så svårt att få in vissa möbler. Här har dottern och jag haft samma problem i hennes rum:)Hoppas det löser sig till det bästa. KRAM Helena

  SvaraRadera
 4. Men tänk vad ni arbetar. Nyss har ni ju kommit hem och sätter igång med nytt byggprojekt. Duktiga ni! Det där med stenväggar låter lite jobbigt.

  SvaraRadera
 5. Helt underbar träsäng, här hos oss kan man glömma såna sängar för snedtaken.
  Men de är så vackra de utdragssängarna.
  Spännande om vi får se mer av renoveringen;)
  kram ullamaria

  SvaraRadera