En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


lördag 24 juli 2010

Lantliv


När vi kom hem i torsdags möttes vi av denna söta bukett på vår trappa. Min bästa vänninna hade varit dit med den för att önska oss välkomna hem. När jag sedan öppnade dörren klev jag in i en skinanade ren hall. Det var mina snälla svärföräldrar som fixat det åt oss. De har ju sett till vårt hus och trädgård åt oss under tiden.


När vi åkte hemifrån var det några klena plantor i min zinkbalja men se så det växt under tiden.


Förra sommaren tog vi en eftermiddag ledig från städ och fann då på Barnens Ö ett riktigt smultronställe. Under kalla vintern har barnen pratat om vår kväll på Knapp Karlsson och när sommaren närmade sig och vi frågade vad de ville göra var det ett besök där som var ett önskemål. Så när vi fick besök(och arbetshjälp) hemifrån passade vi på att boka oss ett bord. Och precis som förra året fick vi en mysig kväll där med god mat och den svenska sommaren när den är som bäst.


Redan innan sommaren hade jag spanat in trädgårdsmöbeln jag önskade ha i syrenbersån i framtiden. Fastän den är under "återställande" just nu och i sommar varit omöjlig att komma fram till pga byggsågen gjordes inköpet. Eftersom möbeln är så lätt att bära har den varit kanon att flytta fram och tillbaka mellan de ställen som hade skugga när mat skulle ätas. För i solen var det alldeles olidligt. Skulle faktiskt kunna kolla om den finns med på rean just nu och köpa en till.


Lika glad som jag är åt möbeln är jag åt min sommerdiskbänk.Hade tänkt ett planteringsbord men i en lada hittade maken ett perfekt bord och med en vaxduk på blev det lätt att hålla rent. Hyllan är mitt fynd från sommarens gårdsauktion för 10 kr. Lite färg så försvann den fula furuhyllan i ett vips. Utanför vedboden under mycket vedskräp hittade jag i våras emaljkannan fastfrusen och litermåttet i trä är ett fynd från ladan. Måste säga att disken blev ett rent nöje ;).

Nu ska jag njuta av tystnaden och ett glas vitt i uterummet där nu alla ljus verkligen kommer till sin rätt i den allt mörkare kvälllen.

5 kommentarer:

 1. Vilken fin bukett! Härligt att komma hem till ett runt hus! Trädgårdsmöbeln var verkigen fin, vart finns den att köpa? Superbra blev det med diskbänken och tallrikshyllan! Hoppas vädret bättrar på sig till ikväll och att ni får det mysigt!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Vilken fin hemkomstöverraskning! Både blommor o städning:) Precis den möbel jag vill ha nere under vår pil vid vattnet, ljuvlig!
  Förstår att du trivs med din diskplats, det är en skön känsla att diska i det fria.
  Jag är på campingsemester just nu med väninna o 4 barn, sitter i förtältet o sippar kallt rosévin o njuter av livet o ledigheten. Så längesen jag hunnit titta runt i bloggar nu, det är såå kul att se allt man missat!
  Hoppas du har det bra o njuter av värme, sol o ledighet(mitt i allt byggande;)
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Trevlig att komma hem till en sommarbukett, städad hall och att veta att någon tänker på en.

  Vilket jobb ni/din make gjort med taket det blev så fint. Måst kännas skönt nu när taket och målningen börjar bli färdigt.

  Ni får ha en trevlig vecka
  kram Mia

  SvaraRadera
 4. Kan det bli bättre, när man kommer hem!
  Det låter underbart och ser underbart ut!

  Vad snällt av dina svärföräldrar och din väninna!

  Må så gott o Ha en fortsatt trevlig sommar! Kramis Therese

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé med en sommardiskbänk! Tänk att kunna låta disken soltorka...
  Kul att hitta hit till dig och få kika runt lite!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera