En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


fredag 23 juli 2010

Inte riktigt i mål


När vi startade denna semester såg taket ut så här. Många tankar hade stötts och blötts innan. Från början hade vi tänkt leja för arbetet men så blev det inte. Vi visste att delar av undertaket var i dåligt skick, men hur mycket skulle vi hitta när vi väl tog bort teglet. Vädret var ett annat orosmoment men där har vi ju haft tur.

Byggnadsställningar byggdes, å vi började ta bort teglet. Fann att det var mycket jobb på sina ställen och helt ok på andra. Många timmar har gått åt till underarbetet, Det där som måste göras men som det inte syns ett skvatt att när arbetet är klart. Maken har slitit enormt där uppe. Som tur var har vi fått hjälp av goda vänner några dagar här och där.

Maken har inte lämnat sitt tak många timmar denna sommar men jag och tjejerna har haft det ganska bra. Några små utflykter, massor av bad och mycket tid med varandra. Vi smet till Sigtuna en dag och fikade på tant Bruns café.


Cyklade i närmaste omgivningen och plockade en kväll massor av smultron. Maken fortasatte slita i värmen. När väl allt var lagat så var det dags att börja jobba sig tillbaka till ett tak igen. Även här massor av jobb som inte syns. Men mentalt väldigt skönt. Vi började se att han skulle ro det iland. Regn var inte längre någon katastrof.


Så här såg taket ut i går kväll när jag och tjejerna packade ihop för att återvända hemåt för några dagar. Ikväll har jag fått bildbevis på att han kommit ännu längre. Och även om vi tvivlat vissa stunder kan vi nu konstatera att vi faktiskt kommer ha ett underbart vackert tak på framsidan innan sommaren är slut. Så för att ge familjen lite belöning för allt slit har jag nu ikväll bokat oss två nätter på hotell i huvudstaden i slutet av nästa vecka. Å jag ska njuta av att andra får laga mat och diska åt mig i tre dagar.

Återkommer med mer bilder från mina sommarprojekt och lite annat imorgon. Nu ska jag krypa ner i en STOR, MJUK säng.
Kram Cia

1 kommentar:

  1. Skönt att ha taket klart så långt. Ja det är ju ett arbete som kanske inte syns så mycket men som är väldigt viktigt.Vad roligt att ni dokumenterar med foton under renoveringens gång.
    Hotellvistelsen i huvudstaden är ni absolut värda!
    Kram Kicki

    SvaraRadera