En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


måndag 2 augusti 2010

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Det kan till och med bli mycket bättre!!!

I våras fick jag mycket önskade biljetter till Miss Li i Freluga. Så lite besviken blev jag när de ringde och meddelade att det blivit inställt. Däremot hade de ersatt med Melissa Horn. En liten tjej med en stor röst och tänkvärda texter. Och fastän det fina vädret inte heller ville vara där fick vi en mycket trevlig kväll.

Dessa tre syskon som gjort ett jättejobb med att ordna till sin trädgård till en otrolig scenupplevelse för publik och jag tror även artister.


I trädgården i huset hittar jag fler fynd. Fler blommor som stått pall gräsets framfart och kryper fram. I snåren på baksidan hittade jag även hallon, inte jättemycket men tillräckligt för att kunna göra en paj när vi kom hem.


Här står det nu klart! Ett jättejobb är nu gjort och i höst och vinter kommer vi vara trygga med att taket står pall för alla väder. Dock är baksidan kvar att göra men det får bli nästa sommar. Och det kommer bli rena barnleken jämfört med det jobb som är gjort i år.

Projekt som vi har kvar i år är att laga det skadade hörnet mellan hall och kök på framsidan och få ny panel och färg även där, få tegel på boden (som vi bytte tak på förra året) och skrosten och kakelugn skall lagas vilket kommer ske av hantverkare närmsta tiden. Sedan kan det hända att vi i höst och vinter försöker fixa till ett av rummen inne. Vilket jag längtar enormt till, det är ju liksom där jag kan få komma in mer. Om tak har jag ingen kunskap men vet dessto mer hur jag vill ha det inne i huset :-).

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig upplevelse.....
    Vad flitiga o duktiga ni varit med ert vackra hus! Önskar dig en trevlig agustivecka! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Kikar in för första gången. Vilket härligt hus ni verkar ha. Mysigt

    Kram

    SvaraRadera