En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


onsdag 28 april 2010

Vår i uterummet.


Bakom mina solglasögon har jag fått vara större delen av helgen och början av denna vecka. Detta efter att jag i fredags genomgick en lättare ögonoperation. Men nu börjar jag tåla både ljus och vind samt att jag börjar se normal ut igen (ja så normal som det går *S*).


När jag äntligen hade kommit till en "stad" passade vi på att shoppa lite också. Med hjälp av svägerskans ögon så hittade jag lite fina saker till uterummet. Clas Olsson hade denna vattenkanna. Zinkkrukan köpte jag förra året och kaninen tyckte jag kunde få göra blommorna sällskap.


Detta är vad rummet står för hos mig. Mys med vänner eller själv under många långa sommarkvällar.

Lite gamla flaskor och mjölkkrukor får samsas med några lyktor i det andra hörnet. Fjärilen skulle en av mina tjejer absolut ha för något år sedan och den brukar få bo i en blomkruka utanför när vi kommer till att det är varmare.


Ljusstaken med prismorna hittade jag i en liten inredningsbutik på halva priset, me like!!Jag önskar att rummet varit en aningens större men det är lätt att vara efterklok. Sista aril blir det Farfarstuga igen då en granne ringde och sa att vinden lyckats slita upp takpappen på boden så det gäller att laga det innan det blir för stor skada. Kanske lyckas jag klämma in ett IKEA besök då också eftersom jag skulle vilja ha tunna gardiner att hänga i fönstren i rummet. Är ju fortfarande inte van vid det ökade solljuset vi fått sedan avverkningen. Och på tal om fönster så finns det ett "par" stycken sådana där nere som jag behöver komma igång att måla också.

Men innan dess ska jag hinna skriva min sista uppgift till högskolan samt mata med dryck och eventuellt något matliknande till min lilla mycket febriga tjej som är jag är hemma med idag.

6 kommentarer:

 1. Hallå, hallå! så mysigt med ditt uterum! Ja, de bokstäverna passar ju perfekt hos dig, hihi!

  Önskar ett stort KRYA PÅ DIG till din dotter.

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Hej Cia

  Tack sa mycket pa din kommentar det ar bra att du tycker om min 'skohyllar'
  Jag gillar din uterummet och M Y S
  What does this mean?
  Is it an abbreviation of MYSIGT??
  (Cosy in English)
  Har en bra veckan
  Kram julie x

  SvaraRadera
 3. Hoppas att dottern tar modet till sej o vill till källaren snart så kan du också skapa dej en egen vrå, det är skönt!
  Förstår att ni myser där bland allt fint!
  Hoppas ditt öga läkt bra nu. Själv är jag bukopererad därav min ordinerade vila, jag har en tendens att vara lite väl "i farten". Men det ordnar sej snart. Jag halvlyder iallafall.
  Ha en mysig helg i stugan! O hoppas den lilla piggnar till innan dess!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Så mysigt uterum!
  Du har fullt upp ser jag :) Hoppas att dina ögon läker som de ska.
  Ha en bra fortsättning på veckan!

  SvaraRadera
 5. Ja vem vet kanske dyker vi upp på fika:D
  Nej skulle aldrig bara dyka upp,,så du kan va lugn. Men tack för erbjudandet...massa krya på dig hälsningar till lilltjejen...kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej Cia!
  Vilket mysigt uterum ni har! Jättefin ljusstake du köpte:)

  Hoppas dina ögon läker som de ska och att lilltjejen kryar på sig!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera