En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


tisdag 6 april 2010

Arbetshelg


Våren har börjat komma till huset. Det töar så sakta fram och med det så börjar vi längta efter att få komma igång.


Runt husknuten där solen smält delar av snön kunde vi hitta snödroppar som kämpat sig fram. Eftersom vi fick en mestadels solig helg så hittade vi fler under helgens gång.
Vi fortsatte vår städ- och eldningsverksamhet. Grannar måste fundera vilka "pyromaner" som hamnat där ute vid ödehuset. Men eftersom mark, ladugård och lador snart skall byta ägare så vill vi försöka lämna ifrån oss det i hyfsat skick. Och så är det sista chansen för oss att plocka ur det vi vill ha kvar. Fynd å lite annat ska jag visa er senare. Vårsolen och värmen gjorde också att vi fick för oss att röja även i den igenväxta häcken. Efter två dagar med motorsåg och mycket släpande av ris till kasen är det viss skillnad.Detta är en annan del av tomten men det såg precis lika ut om inte värre innan. Pinnarna är utsatta för att markera den del som skall grävas ut för infart och grusgång så fort det torkat på.

Vi hade också turen att få ut en person som kunde provtrycka skorstenen för att ge oss en uppfattning om dess skick. Det visade sig att den är tät utåt men måste tätas i mellanväggar mellan rökkanaler. De två stora kakaleugnarna är hela och fullt eldningsbara, den runda vita måste det muras en mellanvägg i men det skulle gå utan större problem. Mycket glädjande nyheter.

3 kommentarer:

 1. Låter som ni haft en hel del att göra, men fint blir det! Härligt att kakelugnarna funkar som dom ska! Längtar att få komma dit och kika jag med. Ha en bra fortsättning på veckan!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Åhh så fint det kommer att bli ert underbara hus!!! Jag är så glad att få hänga med på resan:) Så ni ska till fjällen också?! Hoppas, hoppas att ert väder blir så som vi hade, det är såååå ljuvligt då!!! Håller mina tummar!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni längtar - blir så spännande att få se er renoverin.
  Vi har hittat en underbar kakelugn som skall upp i vår gård i vår.

  Kram Maud

  <Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

  SvaraRadera