En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


måndag 22 februari 2010

Med blommor och blader

Det märks skillnad bakom vårt hus. Efter avverkningen i höstas har vi faktiskt sol på vår gård redan i februari. Något vi inte haft under alla år vi bott här. Härligt men ack så avslöjande, så nu är vi nog båda överrens om att vardagsrummet är i akut behov av renovering. Några "små" saker att komma sams om, bla hur vi gör med den kamin som står där? Fungerar toppen men är inte så supersnygg. Är det värt pengarna att byta. Samt hur skall vi lösa att det blir så varmt bakom på väggen, kakla en fusk mur? Och ett par till saker. Idag med 30 graders kyla är jag ialla fall väldigt glad att den står där så jag kan elda för fullt.Ooops I did it again! 4 muggar från Rörstrands kollektion Pia råkade visst flytta in i mitt köksskåp. Mutter från maken men "man fick ju dem på köpet" när man handlade på Ellos :). Så vad gör man. Tyvärr var det en stor svart fläck mitt på överkastet som var anledningen till handlingen så det fick gå i retur.


Vi firar födelsedagar var och varannan dag i familjen just nu. Så efter makens jämna (och delvis mitt snart halvjämna) firande i helgen är nu det gott om vackra blommor i huset. Lyktan är också en uppskattad present.

I vardagsrummet står denna mycket väldoftande buketten.
Underbart vacker att se på också.


Nu laddar jag om för barnkalas i veckan och sen får jag börja fundera på den förestående Barcelonaresan med lillasyster under sportlovet. Att spana in Yr som visar så där 13-14 grader varmt och mycket sol känns lovande.

4 kommentarer:

 1. Ni verkar bo så härligt nära naturen med fin utsikt tänk att få se på det vi har ett plank som de tidigare ägarna smällt upp. Jag skulle också vilja bo mer på landet vi har en väg, plank och insyn från gatan från nästan alla fönster. Men skogen är inte långt borta.
  Härligt med snittblommor det får mig att känna att våren snart är här. Och en resa till vårvärme låter skönt.

  Du får ha en trevlig kväll/ Mia

  SvaraRadera
 2. Grattis till alla födelsedagsbarn!
  Vi bor också nära skogen och även här har det tagit bort en massa träd nu så vi får se om det gör att vi också får mera ljus på vår gård.
  Visst är det skönt att kunna elda nu när det är så kallt!
  Ha det bra.Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Skönt med kamin när det är så kallt..Jätte fina muggar,,konstigt här säger det oxå Ops! då och då..Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Tack för din fina kommentar! Skönt att din uppförsbacke planar ut sej. Jag skulle vilja kalla det att jag föll nerför ett stup....men har upptäckt att jag är hyfsad på klättring;) Livet går upp o ner men jag känner att bloggen ger glädje o det behöver jag nu.
  Sköt om dej! Kram Cilla

  SvaraRadera