En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


fredag 9 mars 2012

Smyger mig in

Av olika anledningar har jag varit osynlig här inne i bloggens värld. Ork, tid inspriation har inte funnits. Det har varit nog att få vardagens måsten att bli gjorda. Och blogga har jag lovat mig ska vara något roligt inget jag måste göra så då har den fått varit i dvala, jag har inte ens orkat kollat in er andras bloggar.

Men så kom så ett efterlängtat sportlov, en paus jag var i stort behov av. Tog familjen med mig till fjälls för en vecka utan krav och måsten. Bara göra det som föll oss in. Långsamt kände jag så orken återvända och de sista dagarna började vi faktiskt att så smått att planera. För det "projekt" vi gett oss in i står där och väntar på oss. Vi har inte varit till huset sedan vi gjorde vinter i Alla Helgona helgen. Massor av jobb har blivit gjort, massor finns kvar att göra. Vi var väl medvetna om att vi inte skulle kunna ana hur mycket jobb som skulle krävas innan våra drömmars hus blir klart. Vi anar, att vi inte ens nu vet allt jobb som är kvar...

Men i en snögrop under strålande sol och klarblå himmel började vi faktiskt skissa på detta års jobb och det kändes roligt igen. Efter tre år av så gott som enbart utvändigt arbete är det så dags att få börja med insidan. Årets stora projekt som måste sättas igång så fort som möjligt är att ordna med vatten och avlopp till huset. Här finns det massor av pusselbitar som måste falla på plats och för första gången måste vi förlita oss på "hjälp utifrån". Vi vet på ett ungeför hur vi vill ha det, sedan får vi se om det går att lösa som vi har tänkt. Först ut kommer så bli att förvandla skafferiet under trappen till en toalett å jag kan lova att varken jag eller barnen kommer sakna utedasset.

Beroende på hur lång tid allt detta kommer ta får vi se vad det kommer finnas tid till mer i år. Köket och de två rummen på nedervåningen står i alla fall på tur sen.

Så kanske är detta inlägg strtskott på denna säsongs arbete, vi får se.....

Kram Cia

3 kommentarer:

 1. Så roligt att se att du är tillbaka! Pauser behöver man ta nu och då.Låter härligt med sportlov i fjällen, och att bygginspirationen återvänt.
  Ha en fin helg! Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Lycka till med sommarens renoveringar. Huset kommer att bli helt fantastiskt. Hoppas att ni hinner njuta lite av livet mellan varven också.

  SvaraRadera
 3. Klart man måste pausa ibland, har själv en liten "svacka" just nu. Hoppas ert projekt blir riktigt energigivande och att du har ork att visa oss hur det går.
  Kram Annika

  SvaraRadera