En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


lördag 21 januari 2012

Att fynda men också att göra nytta


Julen är borta ur huset och faktiskt märks det ju att dagarna blir ljusare. Men än är det långt tills jag får se riktiga sådana i huset.
Husrenoveringen ligger just nu på is eller på tankestadiet kan man säga. Vi har ett barn i tävlingsbackarna nästan varje helg så nu får allt jobb ligga nere. Eller inte riktigt, släpade in maken på färgaffären idag för att börja kolla på tapeter (sånt är poppis innan man ens är igång...)Men jag behöver tid att klura, blir liksom många beslut som hamnar på mig nu framöver. Vilka spikar eller brädor är mer makens bord, färg form och inredning mitt, å nu närmar vi oss det roliga :)


Var sugen på nya gardiner till matrummet, men inte hittat vad jag vill ha. Å då kom jag på vad jag hade i gömmorna så det blev jag så nöjd med.


Länge sedan Erikshjälpen fick att besök så det var dags att göra sig en vända dit. Man hittar ofta något bra samtidigt som pengarna gör någon nytta. Å mycket riktigt var det inte några saker som låg där och ville följa med mig hem.. Mötte dock en hattask i dörren på väg ut som jag gärna också hade haft ;) En gammal skomakarlampa som kommer passa utmärkt i huset med en "orginal"sladd.


En fin gammal termos ville också följa samt en till sirapsburk fick också plast i korgen..


Precis innan jul hittade jag dessa snyggingar där, eller faktiskt var det syster som fick ögonen på dem och såg till att jag köpte dem. 60:- st var rena fyndet tycker jag.


Å ikväll kanske de får pryda kalasbordet för vår stora tjej som fyllt 13 år och har bjudit hem tjejkompisarna på tacos och filmkväll.

Å när huset tömts på fnittriga flickor ska jag ta mig tid att kolla in alla underbara bloggar som jag inte hunnit med på evigheter.

Kram Cia

11 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd du gjort.Lampan kommer att bli jättefin i ert hus.Härtligt att få börja fundera på tapeter, även om det kan vara ett svårt val.
  Kram Kicki

  p.s grattis till 13-åringen!

  SvaraRadera
 2. Det var mycket fint på en gång! Dina lakan blev ju perfekta som gardiner och ljusstakarna var ett riktigt fynd!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så längesen känns det...Så mycket fint...vill du vara med i min utlottning?..kram

  SvaraRadera
 4. Väldigt snygga gardiner! Är det gamla fina lakan? Tjusiga ljusstakar som du fyndat också!

  Ha en fortsatt skön helg!
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Fina gardiner! Kul att kunna fynda i sitt eget hus!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Vilken fin blogg du har!!!!
  Kikar snart in igen!
  Ha en fin vecka
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 7. Underbara fynd. de små sirapsburkarna var ju ljuvliga.
  Ha det gott. kram ulla

  SvaraRadera
 8. Du har väl inte missat det här som jag hade till dig? http://tigerstassemarker.blogspot.com/2012/01/uppskattning.html

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 9. Härliga fynd...är själv ute efter en sån termos fast grön. Fick en sån efter min morfar men den blev sönderslagen när ungarna var små:(
  Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Tittade in och såg mig omkring...

  SvaraRadera