En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


tisdag 27 mars 2012

Köksfunderingar


Ni som följt mig ett tag kommer kanske ihåg mitt försök att vinna tävlingen Sveriges fulaste kök, tyvärr vann jag ju inte och det gamla köket står kvar. Men nu när vatten och avlopp är på g börjar jag även skissa på det nya köket. Helt klart är att skåpet ovan skall komma tillbaka, just nu ligger det i två delar i kammaren efter det att vi fick lov att göra omfattande renovering i väggen. Bra med ventilation, men kanske inte så att man skall se ut genom skåpväggen. Nu är väggen lagad och skåpet skall få komma tillbaka. I övrigt skall vedspisen självklar få vara kvar men sen så blir det nytt.


Kul är det då att redan har en av dörrarna fått komma till ett nytt kök. En kollega renoverar sitt kök och skulle bygga ett skafferi och behövde en gammal skafferidörr. Åtevinning! Spana in fler vackra bilder från deras hus där även bilden ovan är lånad från.

Medans sjuklingen häckar i soffan surfar jag runt för inspiration bland bloggar och hemsidor. Samtliga bilder lånade från olika ställen.
Jag vet att jag vill ha ett kök med enbart köksbänk, inga överskåp bara lösa hyllor. Det blir inte ett så stort kök så det gäller att få till en bra lösning. För ett sommarställe som skall fungera året om. Porslinsho står högt på önskelistan, lite mer fundersam på bänkskivan, kommer inte finnas diskmaskin så det gäller att den tål vatten. Har provat att ge mig in i IKEAs ritprogram men inte fått till det som jag vill än.


Hittade denna underbara kran, synd att det inte stod var bilden var hämtad ifrån, så är det någon som vet var man kan hitta en liknade tar jag gärna emot tips.


Något jag också vill ha är en sittbänk under ena fönstret mellan diskbänk och högskåpen. Tänk att få krypa upp med en kaffekopp, höra det sprakar i vedspisen och se morgonen gry utanför fönstret.


En SMEG kyl och frys får gärna stå fristående bredvid vedspisen där den gamla diskbänken står idag.

Så när jag funderar vidare vill jag ha era bästa kökstips, vad gillar du bäst i ditt kök och har du något du skulle du vilja förändra. Alla tankar tas tacksamt emot.

Kram Cia

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med all fin inspiration som finns på nätet. Ibland kanske lite för mycket då det blir svårt att välja.
  Porslinho och Smegs kyl och frys står högst upp på min lista också.
  Gillar bilden med porslinsho så skulle gärna vårt kök få se ut.

  Lycka till med köksplanerna.
  kram Mia

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt att drömma och planera. Vad jag gillar mest i mitt kök är nog kaklet som går ända upp till taket vid spisen och fläkten.

  Något jag ångrar är att jag inte passade på att ha en inbyggd mikro...det retar mig...fortfarande:)

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig blogg! ska kika runt!kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Vi är åxå på gång att renovera vårt kök, så bra då kan ju jag hitta lite tips härinne också.
  Kram ulla

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Vi har sådan kran i vårt kök och den är från tapwell... :-)) Kram Annica.

  SvaraRadera