En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.






tisdag 6 september 2011

En sista målarhelg?


Maken var på resande fot under förra veckan och när vädret såg ut att bli toppen såg han till att stanna till i huset. Det blev en bonushelg med att måla så nu kan vi gå till "vintervila" med gott samvete. Allt vitt som borde vara målat är målat.


I den här vinkeln ser det ju nästan ut som ett helt nytt hus :). Men nu är det bara sista sidan kvar. Beroende på väder så kanske det hinns med att byta panelen i alla fall på ovandelen även på den sidan innan vintern kommer. Håller en tumme skulle vara mycket skönt att hinna även det.



Här hemma har jag lyckats få tag på säng åt dottern, hämtas på måndag så till veckan borde det kunna bli klart och jag lovar visa bilder på hennes fina rum. Inget barnrum längre utan ett rum för en tjej som börjar bli stor.

Annars packar jag lådor med "loppissaker" inför den kommande helgens veteran/loppismarknad, där jag hoppas att några(många) av mina saker jag själv inte behöver hittar sig ett nytt bra hem.

Kram Cia

12 kommentarer:

  1. Det ser faktiskt ut som ett nytt hus i gammal stil. Jättefint är det!
    Ser framemot att få se dotterns rum.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. Jättefint hus ni bor i!!!Hittade dej hos emmas vita drömmar va bar tvungen att titta in hos dej och spännande med namnet farfars stuga det gjorde mej ännu nyfiknare!!
    Hit kommer jag att titta in flera ggr...

    Ha en fortsatt skön onsdag.....

    Kram..
    Lotta

    SvaraRadera
  3. Skönt att bli av med en del gamla saker som inte längre behövs. Man skulle nog rensa oftare och hårdare, men det är inte alltid så lätt...

    Så fint med rött och vitt, tycker att det är de vackraste färger man kan ha på ett hus!

    SvaraRadera
  4. Hej söta Cia!
    Tack för dina alltid så söta små hälsningar hemma hos mig, de värmer mitt hjärta! Har varit dålig på att kommentera hos er andra, har nog gått in i en tidig höstdepression och är såååå trött, så trött... Hoppas lite sömn i helgen kan råda bot. =)
    Ert hus är så underbart vackert, en riktig Bullerbydröm - I love!

    Kram kram

    SvaraRadera
  5. Hej! Vad roligt att du ville delta i utlottningen. Vilket fint hus ni har, men vilket otroligt projekt det måste vara. Jag är imponerad! Jag gillar också gammalt, så nu skall jag titta mig runt i din fina blogg litet.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Hej vännen. Såå längesen jag kikade runt nu... och här har det hänt saker!! Wooow!! Ni kan absolut ta vintervila med gott samvete, huset ser sååå fint ut!! Vad ni har jobbat!!
    Spännande att se dotetrns rum sen. Har faktiskt just köpt en sån dagbädd du visade, den är riktigt fin. Får se vad det blev hos er då :-)
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  7. Vad huset blir fint, tur att ni flyttade in och tog hand om det.Kul också att du vill vara med i tävlingen:) Christina

    SvaraRadera
  8. Vilket jobb ni har gjort med huset, det är så fint med nymålade vita knutar och rödfärg är absolut finast på gamla hus:) Roligt för både dig och dottern att hennes rum kommer iordning. Ska bli skoj att se sängen! Trevlig helg.
    KRAM Helena

    SvaraRadera
  9. Hej Cia!
    Åh vad fint erat hus är, ser nytt ut;) Det ska bli fint i helgen så sambon ska passa på att måla det sista runt föntrena på framsidan, resten av huset får vi ta till våren..vill oxå fixa lite inomhus nu istället:)

    Ser fram emot att få se dotterns rum!

    Ha en trevlig helg!

    Kraam Jenny/Hemma på Kråkered

    SvaraRadera
  10. Underbart hus!!!
    Vi har åxå tagit fram färgburken för att stryka på typ verandan en extra gång nu inför höstens blask och stormar.
    Spännande att få se sängen sen. Ha det gott...
    Kram ullamria

    SvaraRadera
  11. Hittade just hit via Mitt liv i Fare. Blev nyfiken på ditt bloggnamn. Vilket fint hus ni har fått efter vad jag förstår en massa renoveringsjobb. Men är det här stora huset ert sommarhus?

    Jag lägger dig i min blogglista så att jag hittar tillbaka...

    Ha en skön helg!
    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  12. Ser ut som ett riktigt drömhus för många av oss kan jag tänka. Det är lite "byllerby" känsla över det och det är inte illa.

    nettan klar

    SvaraRadera