En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


lördag 7 augusti 2010


I början av juni fyllde ju vår yngsta prinsessa 5 år och förrutom ett DS så önskade hon sig hett ett eget skrivbord. Det var målat och klart tills hon fyllde men sedan tog det liksom stopp. En sommar kom mellan och lite huvudbry hur jag skulle kunna få in det i hennes rum. Men så kom det där berömda tokrycket och rummet rensades och vips fanns det plats för bordet. I väntan på den stora byta rum karusellen som kommer komma har det nu en bra plats och lilla damen är mycket nöjd.


Slank in på en loppis och denna förbandslåda följde med mig hem. Väl hemma påminde mig tjejerna om att jag redan "släpat" hem en liknande och målat vit som fanns i gömmorna i källaren. Den var tänkt till "badrumsrenoveringen" men gjorde sig inte där och därmed blivit liggande. Men när jag nu kom hem med en till (i bättre skick) slog det mig vad jag skulle ha den redan målade till. Ljusförvaring i uterummet!


Då dök liksom nästa problem upp, hyllorna var för smala, var skulle den nu stå???

Som tur var hade jag lösningen i gömmorna, ett pelarbord som stått omålat väldigt länge blev snabbt vitt!

Passade alldeles utmärkt i ena hörnet och med några små fynd till blev det toppen där det nu hamnade.


Men nu har jag en liten undran till er alla som målar en massa. Jag gillar att måla med V-slip för att få en matt yta men den är inte så tålig. Har läst att man skall kunna använda ofärgat vax men på färgaffären avrådde de mig från detta. Har lackat saker som behöver torkas av noga men tycker det blir lite för glansigt. Hur gör ni?

Alla har vi våra traditioner för att sommaren skall vara fullbordad och för oss står en kväll och övernattning på våra vänners vackra fäbodvall.Så nu är jag snart redo att avsluta min sommar och återvända till skolan. I höst både som fröken och studerande.

12 kommentarer:

 1. Hej Cia
  Thank you for your comments.
  I am trying to stay off the computer...holidays.
  Men jag ska aka til London onsdag for tio dags o tva dags i s'holm med min dotter o hon boyfriend (sambo?)
  You have been very busy with work at farfars stuga it is looking really fine. We have been working on our stuga too. oH hard work!

  You have been painting 'vit' alot ;-D. I have the same first aid box. I have not painted it.
  I am not sure if I will...I like it as it is, which is unusual for me, because I am like you and Anki and paint EVERYTHING WHITE lol!

  I am still using it as first aid...men jatte bra ide fur ljus ;-).

  Good luck with your studies, what will you study?
  I think you are right that we have run out of time for meeting for FIKA...what about Sat 28th Aug or Sat 4th Septemeber? I will talk with Asa and perhaps Anki and Ann-Helene can kommer hit ochso?

  Kram Julie x

  SvaraRadera
 2. Hej,vilket härligt skrivbord..Jag letar febrilt efter ett till min tös som börjar i nollan nu och vill att hennes rum skall bli lite mer "Tjejigt" :)
  Önskade jag hitta ett så fint..ja visst är man tokig med allt man drar hem :) Men det blev så fint..
  Några tips vågar jag inte ge finns såna som är såå mycket bättre på det där med måla rätt på möbler..
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Hej Cia!
  Tack för din hälsning hos mig:) Hoppas allt är bra med dig!

  Vad snyggt din dotters skrivbord blev, förstår att hon är nöjd!
  Är inte så bra på det där med målning av möbler (brukar leja bort det till andra, "bekväm" som jag är;)). Jag vet att Sofia som har bloggen "Kristall och pynt" målar mycket möbler kolla med henne, hon vet säkert!

  Ha det bra!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Oj så mycket fint jag förstår att din dotter blev nöjd med det.
  Jag gillar din förbandslåda den nya skall väl inte målas över. Men jag gillar din vita med ljus i jättefin ljusförvaring. Snart är det dags att börja använda dem då det blir mörkare och mörkare varje dag.

  Jag är inte den bästa på att ge tips även om jag målar mycket. Gillar inte heller den glansiga ytan och målar med allt som är matt. Köpte lack lasyr till bänkskivan i syrummet och det blev jättebra. Den tar fram trät samtidigt som den skyddar utan att vara högblank. Skall prova det nästa gång jag målar en möbel.

  Långt blev det nu
  Trevlig fortsatt helg
  kram Mia

  SvaraRadera
 5. Det ena ger det andra när man börjar med inredning :)Lådan blev ju perfektpå det runda bordet! Vilket tjusigt skrivbord förresten.Jag förstår att dottern ä nöjd.
  Härliga bilder från fäbodvallen!
  Skön söndag! Kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Låter härligt att få lov att besöka en fäbod!
  Så fina sakerna blev av ommålningen, lådan passar ju så bra till att förvara ljusen i.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Riktigt fint skrivbord till dottern förstår att hon blev nöjd.
  Det går jättebra att vaxa det du målat du får en tåligare yta utan att den blir blank, använd bivax antigen ofärgat eller med färg. Sen går jag över med fårskinnsrondellen tills jag får en fin yta.
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Så fint skrivbordet blev!! Smart förvaring till ljusen, skulle behöva något liknande jag också till vårt blivande uterum. Blev ju bra med bordet där också! Ha det bra!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 9. Aivan ihania kuvia.
  Hauskaa viikonloppua.

  SvaraRadera
 10. Hej Cia!
  Hoppas du haft en trevlig lördag!
  Kika in hos mig, du har nått att hämta där;)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 11. Hej vännen!
  Jag är så glad att jag hittat till din fina blogg!
  Vad mycket fina bilder du bjuder på, skrivbordet blev jättefint!
  Önskar dig en fin vecka! Kram Therese

  SvaraRadera
 12. Hej igen! Jaa, det blev en lååång bloggpaus i sommar, har bara inte kunnat gå in o sitta vid datorn... Men nu känner jag glädje åt det igen. Härligt massa inspiration att hämta igen:)
  Så fint skrivbord hon fått! O din förbandslåda..ursöt! Passar väl perfekt på lilla bordet!!!
  Hoppas din sommar varit (och är) riktigt fin!!!
  Kram Cilla

  SvaraRadera