En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


måndag 7 juni 2010

Vi har grävt


Många timmar gick åt av grävning innan detta var klart. Som tur var hade vi fått hjälp av grannen att gräva. "Linjen" närmast var en kulle och för att få en bättre graäsmatta att klippa jämnades den ut. Ett gammalt äppelträd fick försvinna men jag hoppas att jag nästa år kan sätta ut några nya.


Här ser ni den ny infarten och grusgången som det sen skall bli. Kommer bli så skönt att få det ordnat och sedan dra in husvagnen på rätt sida så att barnen slipper springa över vägen så fort de vill oss något. Plus att marken som vagnen står på efter sommaren inte är våran och det kaske inte riktigt uppskattas att den gamla ladgårdsbacken fungerar bra även till camping...


Mer nästan igenväxta spår att den fina trädgård det en gång måste ha funnits där. Ett antal stora mörkröda pioner står också i knopp lite varstans och de skall jag vara rädda om att bevara.


Men för att orka jobba måste man ha lite trevligt också så till kvällens grillning hade barnen än en gång gjort lotteri och denna vas med blommor var högsta vinsten.

5 kommentarer:

 1. Vad ni är flitiga och jobbar på!
  Så roligt att det finns blommor från tidigare ägare, och pioner som är så vackra!
  Ha det bra! Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Det går ständigt framåt! Bra att ni unnar er lite mys också! Tänk vad spännande att en gammal trädgård döljer sej "där under gräset". En del växter är verkligen livskraftiga så försök bevara dom om det går!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Ser ut som ni jobbat på bra! Så fint det blir! Förstår att ni har det fullt upp, både med renoveringar, skolavslutningar etc. Vi drar till Sthlm på Kizzkonsert till helgen, men mycket att stå i är det dessförinnan. Ha det bra, vi ses nog snart!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha en del att göra med husmålning och grusvägar. Mysigt med husvagn det önskar mina barn sig också men här finns verkligen inte någon plats för det.
  Tänk vad växter är tåliga jag är lika orolig varje vinter att de inte skall klara sig och blir alltid lika förvånad då de tittar upp på våren. Men när de väl rotat sig så klarar de det mest även barnen lek på vintern.
  Kul att du vill vara med i min utlottning lycka till.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. oj så mycket ni har gjort..Jag har varit lite dålig med att kika in både här och där,,tiden liksom inte räcker till...Men nu är jag här och skickar en bamse kram
  Susanne

  SvaraRadera