En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


torsdag 25 juli 2013

Många liter vitfärg senare....

Jag och tjejerna är "hem och vänder". Det är stor hemvändarhelg och många aktiviteter på orten och såklart vill min tonåring vara hemma med sina kompisar för att vara med på detta. Hade inte jag råkat vara på orten för måååånga år sedan och tackat ja till en dans med en "snygg yngling" hade ju inte jag nog varit där jag är idag. Och vem skulle då ha byggt så bra på mitt hus ;).

Här kommer några bilder från huset 

Här är inte det fixat med detaljer och en hel del målning var fortfarande kvar. Bordet som är från mitt föräldrahem och som varit en favorit sedan jag var liten fick hedersplatsen i köket. Så glad att det passade så precis.
Skåpet fick hyllpapper och pappers spets. Det rymmer massor och kommer även få gömma mikron bara elen är dragen. Nya handtag då de gamla var så förstörda men "låsen" original. Jag har valt att inte måla över insidan på luckorna och behålla namnet på den som antingen gjort eller beställt skåpet en ggr i tiden. Mattan som det syns lite av på bilden räddades när huset tömdes en gång i tiden och är gjord av min farmor. Så glad att jag har några mattor kvar av henne. Trots att jag aldrig fick träffa dem men de gjordes ju en gång i tiden till huset.

Första baket i huset stod min bästa J för tillsammans med alla barnen medans jag målade för fullt. Gissa om det smakade i solen sedan.

En retroradio har stått högt på önskelistan och när jag hittade den på rean kunde jag inte motstå.

Äntligen har jag fått plocka fram mina loppade koppar.

 
 
Mitt sista uppdrag innan jag tillfälligt lämnade stugan var att börja måla lister i svagt grå. Hade börjat måla dem för vita men ändrade mig på vägen så nu blir det en omgång grått till innan de är klara. Ett antal fönster väntar också på att jag skall hinna måla dem under nästa vecka. Maken har dragit igång i nästa rum; salen. Golvet upptaget, isolering gjord samt det gamla golvet är tillbaka igen. Mycket jobb ja, men ett nytt golv är både dyrt och tar bort charmen. På väggarna skall det bli liggande bred panel upp till fönstret samt tapet ovanför.
 
Bara en vecka kvar av vår långa semester, får se var vi måste sätta stopp. Ja stopp blir det ju inte riktigt än, vi har ju höstens helger sedan.
 
 
Kram Cia

1 kommentar: