En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


fredag 14 juni 2013

En bra bit på väg till ett nytt kök

Efter att flängt och farit i Europa under större delen av våren, Tjeckien och Tyskland i jobbet samt en underbar semestervecka på Skopelos i Grekland är nu så arbetet med huset igång. Maken har avverkat nästan två veckor där och nu börjar köket faktiskt ta form. Från ett skabbigt gammalt 40tals kök till idag en "furufärgad bastu" ;). Men nu har jag sommarlov och kommer med penslarna och linoljefärgen i högsta hugg. Nåja ska bara kalasa klart för familjens 8åring först :)
Så här såg det ut när vi drog igång. När vi åkte hem efter helgen såg det ut så här.
Ett antal vändor till sopstationen behövdes. Men nu var rivningen gjord och vägen tillbaka kunde börja.
Innan skåpet skulle tillbaka passade vi på att slipa skivan ute. Mycket mer utrymme så :).
Nu är det på plats och med lite extra kärlek för att fixa skavanker så kan jag bara konstatera att det har varit värt allt extrajobb att få tillbaka det. Nu är det spacklat och väntar på att målerskan ska komma. Väggarna har också förändrats en hel del.
Så nu är det redo att målas och torka och måla igen och torka igen......Med linoljefärg får man skynda långsamt. Sedan tar vuxenlego vid, att bygga ihop köksstommarna.
Vi tror att golvet under den gamla linoleummattan och alla gamla tidningar är ett fint trägolv som bara är tänkt att såpskuras till att börja med. Kommer bli intressant att se alla tidningar. Kram Cia

2 kommentarer:

 1. Kul att du är tillbaka i stugan. Så fint det kommer att bli när du har målat färdigt där! :-)

  Vi har också varit på Skopelos, men det var någon gång på 1990-talet. Då åkte vi nästan varje år till någon grekisk ö. Det var en mysig ö.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Oj så ni har jobbat. det kommer att bli jättefint och speciellt när målerskan varit där:)

  KRAM och Glad Midsommar...Helena

  SvaraRadera