En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


söndag 7 april 2013

Vårkänslor

Huset har slumrat hela vintern "djupt under" massor med snö. Jag har behövt vara därifrån ett tag. När vi gjorde vinter i höstas var vi alla väldigt trötta på vårt projekt. Det var 4:e sommaren vi ägnade åt huset och den sista sommarens regnande gjorde inte livet med tre barn i en husvagn helt enkelt. Jag kände visst tvivel om vi var helt kloka och gjort rätt val. Men efter att ha vilat från varandra, huset och jag började jag åter längta, planera och drömma. Så när påsken kom kändes det bara bra att väcka upp huset ur dess vinterdvala. Och med solen som värmde blev vi åter "lemurer" mot husväggen och sommarens planer skissades upp. Vi har valt att ta ett stort steg mot att få bli klara någon gång och kommer genom olika sätt få upp mot 9 veckors renovering i sommar. Kanske, kanske, kanske kommer vi faktiskt kunna "flytta in" när nästa vinter kommer. Husvagnen kommer jag tacka för lång och trogen tjänst och gladeligen sälja....... Först ut blir köket denna sommar. Gissa om jag ser fram emot det lika mycket som jag såg fram emot att få ett badrum förra året. Som jag skrivit tidigare är detta skåp (och vedspisen så klart) det som kommer finnas kvar av det gamla. Just nu ligger skåpet i två delar efter väggrenoveringen vi var tvungna att göra men det skall få flytta tillbaka. Det kommer dock att målas om för att passa in i det övriga. Det har varit många funderingar och klurande på hur jag ville ha köket. Så många olika beslut att ta. Precis när jag bestämt mig för hur det skulle se ut meddelar IKEA att de skall byta ut sina kök. HJÄLP!!! hur gör vi nu köper det som vi tänkt trots att renoveringen inte ens börjat eller väntar och hoppas att det i det nya också finns något vi gillar. Efter att varit i kontakt med IKEA blev beslutet lätt, då sockeln i det nya köket kommer bli lägre och vi behöver dra om avloppet blir det svårare i det nya. Så nu skall det beställas kök. Så här kommer det nya köket att se ut är det tänkt. Luckor ÄDEL vit, inga överskåp och så sittbänken under fönstret som jag så gärna vill ha. Eftersom vi i vårt stora hus har ett kök från 50-talet (inte helt original men till stora delar)känns det väldigt lyxigt att jag i sommarhuset skall få ett helt nytt. Så här med är renoveringen av Farfars stuga 2013 igång :)!!!!!! Kram Cia

1 kommentar:

  1. Så roligt att få börja planera kök! Med både badrum och kök klara så blir ju vistelsen där mycket enklare. Fint med det gamla skåpet!

    SvaraRadera