En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


söndag 29 november 2009

Advent i huset.

Vägen är en mardröm och jag undrar om de någonsin kommer få den farbar igen. Hjulspåren är ca halvmetern djupa trots att det inte ser så ut.

Ute är det gråtrist men inne har jag i alla fall hunnit få lite julkänsla. Igår började vi även städa inför julmarknaden, det kommer bli så mysigt när vi fått pynta till det. Svårt bara att gissa om och hur mycket folk det kan tänkas komma. Pysslar i alla fall vidare nu under veckan med det sista.

SENT igår kväll blev också adventsstaken färdigmålad. Men det var ju först i morse man skulle tända så jag hann ju :). Duk och ljuslyktor är från Indiska.

I matrummet blev det bland annat lite hjärtan. Tavlan målade vår dotter i julklapp för ett par år sedan till sin pappa. "Pappas morgonkaffe" heter den.
Brukar inte sätta upp julgardiner i källaren men hade tröttnat på de som satt där. Så med lakan och band från gömmorna blev det jul där med utan att jag behövde sy en enda söm.

Mina stora adventsstjärnor i sovrummet innhandlades året innan vi påbörjade vår utbygnad. Jag visste att de skulle passa i det kommande sovrummet och jag är jättenöjd med dem. Älskar att se dem lysa när jag kommer hem om kvällen och svänger upp mot huset.

4 kommentarer:

 1. Hej Cia!
  Vad fint du pyntat! Gillar din vita adventsljusstake:)

  Kul att du vill vara med i min tävling!

  Mindre kul det där med vägen..hmm, hoppas det går att fixa.

  Ha en mysig kväll:)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. hej så roligt när nån ny kikar in..Fint du har pysslat..Roligt du vill vara med i min tävling Kram Susanne i Fare

  SvaraRadera
 3. Så fin staken blev! Mysigt med stjärnorna i sovrummet! Jag har sytt några påsar, får se om jag hinner pyssla till något mer under veckan. Haft lite ont om tid! Snällt att jag får ställa dit grejor! Fast så mycket hinns nog inte med. Är det på lördag marknaden är? Jag kan komma med grejorna på förmiddagen i så fall om det går bra. Tittar nog även förbi hos mamma efteråt när jag ändå har vägarna förbi. Ha en fortsatt trevlig första adventskväll!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 4. Halloj
  Vad roligt att du vill vara med i min utlottning.
  LYCKA TILL!
  Visst är det mysigt nu när man får in allt ljus genom julbelysningen.
  Kram
  Åsa

  SvaraRadera