En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


onsdag 30 september 2009

Små och stora fynd

Idag var det tänkt att tomten runt huset skulle styckas av från övriga marken och jag skulle vara ett steg närmare att det blir mitt "på riktigt". Nu blev mötet inställt och flyttat till nästa vecka istället.
Förra helgen vi var i huset så hann vi (maken) faktiskt grundmåla klart de sista fönsterna. Något jag inte trodde vi skulle hinna men tack vare den fina hösten hanns det med. Nu är det bara för mig att börja måla på riktigt nästa vår.
Medans maken målade passade jag på att gå på skattjakt i lador och dyligt. Iklädd oömtåliga kläder och med ficklampan i högsta hugg. Och nog finns det några saker i gömmorna som skall fram innan det byter ägare. Måste ha lite manlig styrka till hjälp för att få fram en del men detta är vad jag lyckades få fram på egen hand.
Fönstret skall få bli vitrinskåp, kotavlor, där har en av dem redan flyttat in i mtt kök, snickarlådan skall skuras och målas, trådkorgen skall skuras. Fler trådkorgar finns så de skall också få komma fram.
Tidigare fynd från huset som jag har i mitt riktiga hus just nu är vår säng som stod uppe på vinden full med gamla tidningar och som jag fick av farfar medans han levde.
Lampan hittade vi i den sista lådan uppe på vinden som vi höll på slänga i containern när huset städades ur för ett antal år sedan. Nu pryder den sin plats i vårt matrum.


Flaskorna fick jag när saker delades.

3 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt hus ni har satt klorna i! Det har verkligen potential att bli ett idylliskt litet torp!!!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina skatter du hittat i gömmorna! Precis sådant som jag själv skulle lagt beslag på. Hoppas ni har haft det bra i helgen!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 3. Tack för igår! Trevligt hade vi och god mat var det! Vi hörs av framöver om "taggtråden" och julmarknaden. Ha en fortsatt trevlig kväll!
  Kram Anki

  SvaraRadera