En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


onsdag 2 september 2009

Köksbilder


Det är långt kvar innan det är dags att ta itu med det invändiga i detta hus. Utsidan och andra viktiga saker kommer ju långt före men inte kan jag låta bli att gå och drömma. Att se bortom allt jobb och det skabbiga. Vedspisen är tänkt att vara kvar. Om den fixas till så är den både en prydnad och utmärkt värmekälla. I detta kök finns varken vatten eller avlopp så även med det är det en hel del underarbete innan man kommer till det roliga. Vi klurar just nu på bra lösningar för vatten som inte får frysa under vintern. mellan blivande badrum och kök är en kall hall och därigenom måste ledningarna dras.

Det här skåpet tycker jag är helt underbart och en sak som vi skall bevara i det nya köket sedan. Ett platsbygt skåp som rymmer massor är inte fel. I dörren ser man hallen och det blivande badrummet som tidigare varit ett skafferi under trappen till övervåningen.


I detta hörn är det tänkt att köksdelen skall hamna. Vi kommer riva bort skåpen och jag är i dagsläget sugen på ett kök i vinkel med enbart arbetsbänk och inga överskåp. På den del som är mot fönstret (som skymtar i ena kanten) vill jag ha diskbänken. Diska är inte så kul men med utsikt mot den härliga trädgården blir det kanske lite roligare.
Maken har använt några semesterdagar för att fixa fler fönster och nu är det inte alla kvar. Måla är kvar men inte grundning och kittning. Vi har inte möjlighet att vara i huset så mycket som vi önskar just nu men allt annat som stökar till det börjar minska så snart hoppas vi på att kunna ge det mer tid.

4 kommentarer:

 1. Spännande att få se bilder inifrån stugan! Så fint det ska bli! Skåpet ser ju superfint ut! Ja vi ses ju om nån vecka, får se om man blir av med något! Hoppas även på fint väder.
  Kram Anki

  SvaraRadera
 2. Men så fint det kommer å bli! Jeg kan godt se at dette kommer til å bli et fantastisk fint kjøkken. Jeg gleder meg til å følge med videre.

  SvaraRadera
 3. Har du återhämtat dig från lördan? Men visst var det roligt ändå? Lite trött var jag nog igår kväll, men det var det värt. Vi hade nog lite tur med vädret, började ju regna när vi åkte därifrån.
  Kram Anki

  SvaraRadera
 4. Vilket ställe!!!!
  Underbart.
  Ska bli roligt att följa detta projekt.
  Skulle va kul att få se bilder från er renovering hemifrån också.
  Jobba på det =)

  Fler uppdateringar =)

  Lycka till.

  Kram Linda

  SvaraRadera