En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.






söndag 5 oktober 2014

Sommarens övriga projekt

Baksidan av huset har sedan vi tog över varit en helt "bortglömd" zon. Då det lämnats upp-plöjt för många, många år sedan, var det helt omöjligt att kunna klippa med gräsklipparen. Gräs och annat har växt fritt och vi har röjt av ett par gånger om året för att hålla det lite i schakt. Men i år var det dags att få hela tomten i bruk! En fin påsk gjorde att vi kunde få en tidig start och till midsommar kunde vi klippa hela gräsmattan och till semestern var den fullt användbar. Nu har vi dryga 3000kvm tomt att ta hand om och det märks. Problemet blir när vi inte varit dit på ett tag, då är det mycket att klippa...... Vi får se om det investeras i en robbotklippare tills nästa år ;)

Strax innan midsommar startade vi det andra stora projektet för året. Det var dags att få en uteplats för morgonkaffet och härliga middagar med vänner. Redan när vi bytte panelen på baksidan planerades det för en uteplats och en dörr sattes in.



Vi hade turen att hitta en stor och stabil möbel på Blocket inte så långt ifrån där stugan ligger. Under sommaren kom den att användas till många frukostar och middagar. Inte så många luncher med det beror enbart på den mycket varma sommaren som gjorde att man sökte skugga och inte sol mitt på dagen ;).


Goda vänner firade midsommaren med oss i stugan och medan fruarna och barnen frös in med raggisar och puzzel, snickrade männen glatt på och när helgen var över så var uteplatsen klar.


Kram Cia

3 kommentarer:

  1. Här händer det grejer ser jag. Jag gissar att ni fick god användning av den fina uteplatsen i sommar. Med det fina vädret. Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Jag vill bara önska en riktigt God Jul med hopp om lite snö. Ha det bra!

    SvaraRadera