En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.






torsdag 8 augusti 2013

På väg i salen

Jag har målat alla lister i köket svagt grå. Först var jag tveksam till om jag gjorde rätt men är nöjd med slutresultatet.


Medans maken jobbar på nere i salen står jag på övervåningen och målar fönster. Många fönster är det. Inner och ytterfönster med två sidor liksom ;).Eller inte riktigt ytterfönsterna är faktiskt klara på utsidan så de är det bara en sida att måla på.


Salen var det rum som vi i vår iver att få börja med faktiskt började med för rätt länge sedan. Lister plockades försiktigt ner för sedan skulle det ju "bara sättas skivor och tapetseras", trodde vi. Sedan upptäckte vi att det var oisolerat golv och allt avstannade. Listerna låg där på golvet och hur många gånger man snubblat över dem under ett antal år vet inte jag. Men så när köket var nästanklart dog jobbet igång. Först bort med korkmattan, golvet var i bra skick men en vattenläcka från taket hade satt sina spår. Lite klur och så var det löst. Sedan revs golvet försiktigt ut eftersom det skulle tillbaka igen. Golvet grävdes ur och nya bjälkar lades in.




Det är mycket jobb som tar lång tid men som inte syns ett dugg. Sedan var det dags för isolering, å gisses vad det dammade!!!! Klockan var efter 12 på natten innan allt var inne och sedan fick jag vänta till 2-tiden på natten innan allt damm lagt sig och jag kunde börja städa resten av huset.




Golvet lades tillbaka och ett nytt paneltak sattes upp. Väggarna isolerades och sedan var det där med panelen som skulle upp på väggen. Först skulle vi komma överrens om vad som skulle sitta där, sedan var det att hitta något som liknade vad vi tänkt oss på brädgården. Vi hittade en bra bredd och ett utseende som vi nästan kunde tänka oss. Det var bara det att det var lite för kantigt och vasst sågat. Hmmm vad göra nu då???????
Lyckades övertyga snickaren om att de skulle slipas planka för planka och vips( kanske inte hur maken skulle benämna tidsåtgången när han slet med slipmaskinen......) hade vi på ett utseende som vi ville ha.




Ett tag var det ganska prickig känsla där inne....

När golvlister och fönster- och dörrfoder kommit tillbaka började det verkligen likna ett rum igen.

Så var det dags att plocka fram penseln igen och börja måla. Nu kan man börja ana hur slutresultatet kommer bli eller hur!

 
 
Nu har vi varit hemmavid några dagar och färgen fått torka ordentligt. Så imorgon bär det av söderut igen för mer målning. Vi får räkna med minst 2 helger till som kommer ägnas åt målning innan det är klart för tapetsering, såpskurning av golvet och sedan inflyttning :) i ett rum till.
 
 
 
Kram Cia




5 kommentarer:

  1. Så fint det blir! Det prickiga hade annars varit lite ovanligt... ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Det blir ju hur snyggt som helst! En dag hoppas jag få se huset IRL så att säga ;)
    kram Susanna

    SvaraRadera
  3. Wow, så snyggt det ser ut att bli! Vilket jättejobb men vilket resultat:)
    Ha en fin helg
    Kram Annika

    SvaraRadera
  4. Oj oj vad ni jobbar. Måla fönster tar tid, det vet jag. Men fint blir det. Kram Cecilia

    SvaraRadera