En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


onsdag 31 oktober 2012

Ett färdigt badrum!

Nu kan jag välkomna er in i ett (så gott som...) färdigt badrum. Dörren kommer förbli i orginalskick dock behövs det en ordentlig rengöring av den. Det var på nätten att vi blev klara innan kylan kommer krypande. Vattnet var tvunget att kopplas in och på innan dess och jag tvivlade ett tag på att vi skulle hinna.
Kommoden passade precis in på den lilla ytan som fanns att tillgå. Hela projektet har varit att få in så mycket funktion som möjligt på ett litet utrymme.Farhågorna var att det skulle kännas som ett gytter och fruktansvärt trångt men jag är mycket nöjd med resultatet. Det finns till och med plats att kunna sätta in en tvättmaskin om vi känner behov av det med i framtiden.
Spegeln hittade jag på en av sommarens loppisrundor. Jag tittade på den först men tvekade, tur min stora tjej var med och "tvingade" mig att köpa den.
Lampan kommer från Bauhaus. Den lyser bra för att vara så liten.
Kontakter och lysknappar fick bli nya svarta men i gammal stil.
Skall denna vara kvar kommer den att målas. Måste fundera lite om det är den jag vill ha. Praktisk är den ju när man kan fylla på med många rullar samtidigt.
Att duscha under äppelträdet är ok under varma sommarkvällar, mindre roligt i rusk och kyla. Så detta är ett mycket uppskattat inslag av hela familjen.
Under trappen fanns det efter mycket micklande och pysslande så plats att placera varmvattenberedare och vattentank. Detta kommer döljas med ett drapperi av ett gammalt spetslakan. Panelen på tak och väggar är jag så nöjd med. Allt i badrummet är målat med linoljefärg.

4 kommentarer:

 1. Men guuud så mysigt det blev. Håller på att renovera vårt kök i gammaldags stil och lever lite i ett kaos just nu. Men det går framåt för varje dag. Ja, nu sitter handledsvärmarna på varje dag i rusket. Kram Ulla

  SvaraRadera
 2. Ps, har ju bytt bloggadress till himlaverket.blogspot.com;)

  SvaraRadera
 3. Hello Cia! :D
  Soo nice looks like you and Pekka have been working hard
  Happy bathroom days
  LOVE PEACE enJOY
  Julie
  x

  SvaraRadera
 4. Kul, perfekt för mig att läsa ditt inlägg och inspireras. Inte riktigt ännu men förhoppningsvis till tidig vår kan jag också börja med ett pyttelitet badrum. Gör en frigg som ska inhysa en microtoa med dusch. Alltid kul med andras tips och lösningar.
  Kram Annika

  SvaraRadera