En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


söndag 3 april 2011

Mera detaljer.


Det blir lite fler detaljbilder från huset idag, denna mycket regniga söndag. Men det finns massor att göra inne så det känns ok, för snön får verkligen hjälp på traven att försvinna.

I gunden till huset sitter dessa ventilationsluckor, en anings rostiga men inget som inte kommer kunna fixas till.


Alla dörrar i huset är vackra spegeldörrar med fina lister runt om. Men jag gillar vekligen lösningen på övervåningen, "vi kapar lite på listen, annars får vi inte plats med dörren". Dörren till höger leder in till det inredda rummet med kakelugnen på övervåningen, den andra har en "kattvind" bakom sig. Den är i framtiden tänkt att göras ordning till ett sommarrum åt tjejerna.Även golvlisterna är värda att bevara för att få behålla den rätta känslan.Detta är dörren till köket, å här ser man tydligt att man inte använt handtaget till att öppna och stänga med. Många fingrar har nött bort färgen från dörren under åren.Att det blir ny el i huset är det ingen tvekan om, men det är härligt gamla lysknappar där just nu kan man säga.Trevlig söndag på er alla!
Cia

6 kommentarer:

 1. Patina. Maken gillar men inte jag. Tur vi är olika :) Undrar hur/vad ni kommer att fixa respektive byta ut!

  SvaraRadera
 2. Nu finns det ju nytillverkade svarta lysknappar just i gammal stil. Såna skulle jag gärna ha i vårt hus.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Vilken dröm att ha ett sådant hus att fixa till! Jag minns det som igår när vi gjorde i ordning vårt lilla torp. Det var också sådär orört... Det går inte att få samma känsla i ett nytt hus.

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. Vackert Cia. Tänk vad mycket snygga detaljer ni har i ert hus, och roligt att ni tänker bevara så mycket.

  SvaraRadera
 5. Tack o kram tillbaka..Susanne

  SvaraRadera
 6. Vackra dörrar och vackra lister. Gillar även ert rutiga golv!

  SvaraRadera