En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


lördag 6 juni 2009

Litet fynd

På gamla kort från huset kan man se att det en gång i tiden fanns ett fint staket runt gården. Något vi i framtiden tänkt att försöka återskapa. Granhäcken som växer där nu är ganska HÖG och TÄT om man säger så. Till stor glädje hittade vi de gamla grindarna i en bod. I så bra skick att de kommer gå att använda också. Troligen kommer de komma upp så snart som möjligt då ett stopp för springandes barn är en nödvändighet. Sikten ut på vägen är minimal.Lite roligt är också att det staket som vi byggt på vår balkong är ganska snarlikt detta. Helt utan vi visste om det.


I övrigt så har det målats lite mer fönster på huset. Vår plan för denna sommar är att fixa alla fönster, förbättrat taket där det behövs samt försöka rädda taket på den bod som finns brevid huset. Där är det toppen att i framtiden kunna förvara trädgårdsmöbler och cyklar tex. Det sistnämda är ett akut projekt då taket är mycket nära att rasa in.
Vi har också hamnat i husvagnstankar. Då det provisoriska boende min man har ordnat för sig passar mindre bra för att kunna vara där med barnen.

2 kommentarer:

  1. Åh vilken fin grind! En sådan som man bara drömmer om! Nä det blev ingen auktion idag för min del, har målat och fixat lite hemma istället. Hoppas vi ses snart!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  2. Vilken tur du har som kan hämta möbler hos grannarna alldeles gratis! Lite avundsjuk på ditt sommarlov! Själv får jag vänta 4 veckor till innan det blir semester. Jobbet fick jag lyckligtvis behålla, är ju indragningar på gång hos oss. Kanske vi ses till midsommar?
    Kram Anki

    SvaraRadera