En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


torsdag 14 maj 2009

Välkommen inHär är startskottet för resan med mig, min familj och det gamla huset. Ett hus som byggdes med stor kärlek, användes men också föll i glömska. Huset som jag först inte riktigt ville kännas vid men som efter lite närkontakt fick mig att börja drömma. Drömma om att kanske ge det ett liv igen. Kanske ge den en familj igen som vill älska det än en gång.Det byggdes på 30-talet av min pappas morfar efter det att det tidigare huset brann ner. Det byggdes helt efter hans ritning och jag har fått det berättat för mig att han var en riktigt pedantisk man. Och det kan man faktiskt se på gamla kort vi hittat. Min far och hans bror växte upp i huset men efter 1994 har det stått tomt. Övergivet och utan att någon ville ta hand om det.

För ett antal år sedan började dock en liten dröm väckas om att åter väcka liv i huset, men mycket kom ivägen och allt stod under en period stilla. Men nu har startskottet gått, med små försiktiga steg ska vi återuppliva det. Allt pappersfix är inte klart än, men vi börjar lite smått ändå.

Några fönster har vi börjat måla. Vi har börjat kolla upp vissa praktiska saker för att höja standarden. Och vi drömmer om den dag då vi får flytta in!!
Det finns massor att göra framöver och vägen kommer bli lång. Men man måste våga hoppa även om man inte vet hur man kommer landa.

2 kommentarer:

  1. Kul att du tittade in till mig! Vilken spännande resa med huset! Ska bli kul att hänga med på en!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  2. Guud vilket vackert hus! Ni kommer att få en underbar resa i att ge det huset den kärlek det förtjänar. Massa jobb men vilken skatt ni fått ta hand om!
    Kram Cilla

    SvaraRadera