En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


torsdag 17 november 2011

Vintervila


Nu har huset fått gått till vintervila. Vi kan se tillbaka på ännu en säsong med mycket gjort men inte riktigt allt vi trodde i våras, däremot en hel del annat. Startskottet gick under påskhelgen med att anlägga gräsmatta av plöjd åker och allmänt trädgårdsröj. Men till semestern kom vi till en gräsmatta som verkligen hade växt. Vi har satt in balkongdörr, bytt hela taket på baksidan, panelat om nästan hela huset och rödfärgat, det syns skillnad på det som är kvar! Börjat riva för renovering av salen men stött på problem då det rummet hade ett helt oisolerat golv. Inte riktigt vad vi vill eftersom det rummet är tänkt att ha grundvärme i framtiden. Det är ett fint trägolv som vi helst inte skulle vilja riva upp, så just nu klurar vi på en lösning som inte innebär att vi behöver ta upp golvet.


Det har blivit en hel del busk och sly som vi röjt bort när vi tagit fram tomten igen. Som blir otroligt stor när allt sådant kommit bort.


Vi passade på att elda upp riset.


Lönnarna är härligt vackra under sommaren, men inte så roligt att få bort alla löv. En hel del lyckades jag få undan, men nog finns det löv att börja kratta när våren är här igen..... Och då hoppas jag att startskottet går för att få vatten och avlopp till huset, samt att få börja med renoveringen inomhus.

Kram Cia

3 kommentarer:

 1. Så bra att göra ett sammandrag över vad ni åstadkommit. Ni har hunnit med massor! Ni får passa på att hämta andan nu över vintern. Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Mycket som hunnits med under året som gått! En del blir som planerat, annat annorlunda...

  SvaraRadera
 3. Jag ska aldrig mer klaga på att vi har att göra i vårt hus, oj vad ni har hunnit med mycket! =)
  Önskar dig en härlig fredag.

  kram kram

  SvaraRadera