En resa med ett hus som byggdes på 30-talet, som har varit älskat men också bortglömt. Nu tar jag och min familj det till våra hjärtan och jag hoppas det får ett nytt bra liv.


onsdag 1 september 2010

avslut


Från och med idag så lämnar vi vidare gårdens mark till annan ägare. Nog känns det lite vemodigt att den gamla gården nu styckas upp och en ny tid är framför oss. Det var inte tänkt att bli så riktigt än men livet blir inte alltid som man vill. Vi är inga bönder och det är ju faktiskt det som jorden är tänkt för så av den anledningen så har vi gjort rätt. Och huset får ju i alla fall stanna kvar i släkten ett tag till.
Helgen som gick så städade vi ur det sista och det var inga problem att fylla containerna vi hade bokat. Tungt och dammigt jobb men nu är det gjort å det ska bli så skönt att lägga allt detta bakom oss.

Jag har ju varit där och fyndat under våren och sommaren men några till guldklimpar hittade jag även under denna sista röjning. Allt hann jag inte få med på bild men några av gobitarna hann jag fånga med kameran.

Bakom mycket bråte hittade jag detta pottskåp trodde jag.Såg att det fattades en del man tänkte att det i alla fall såg ut att vara värt att fortsätta röja fram. Men ju mer som kom fram ju mer fundersam blev jag. Det var absolut inte ett skåp för tvättfat och dyligt. En kniv under locket och när jag fick upp dörren en massa lådor.


Som tur var fanns det många äldre män i närheten som nyfiket följde vår röjning och de kunde ge mig svaret. Det är ett gammalt sockerskåp fick jag veta.
Det blir kvar och kommer efter välbehövlig rengöring och lite fix göra sig bra i huset sen.


Även detta stora gamla skåp lyckades jag övertyga maken och svågern om att det skulle bäras ut. Tungt som bara den och inte i toppenskick, lådorna finns också kvar. Men vi får se vad som händer med det i framtiden. Nu får det stå i boden i väntan på vad det blir av den.


Vad grannarna dock tänkte när jag släpade denna över gräsmattan låter jag bli att fundera på. Men den kunde bara inte få försvinna den heller.

Hemma är det full rulle med att få vardag med jobba och eget plugg att fungera så tiden vill inte riktigt räcka till.Mycket datatid men ingen tid för nöjessurfning har det varit på sista tiden, men jag hoppas att slutet av veckan och helgen kommer erbjuda lite fritid så att jag hinner kika runt hos er andra.

Kram Cia

7 kommentarer:

 1. WOW!!! Cia...Jattebra! How lucky you are...they will look soo lovely when you have worked your magic on them...The 'Sugar' Cupboard I love it! I can see especially painted white...or any other colour you choose. This cupboard is it special to country, farming people?
  The dubbel dorra look jatte fint!
  Dont work too hard!
  Thank you for my lovley comments always
  Kram
  Julie
  x

  SvaraRadera
 2. Det tog lite tid att få till kommentaren då min syster ringde just när jag skulle skriva.
  Kan tänka mig att det känns konstigt att lämna bort något som funnits i släkten länge. Men det viktigaste är att det används än att det står tom bara för att.
  Mycket fint gömde det sig där så kul med socker skåp har aldrig hört talats om det. Släden var ju också så fin förstår att du sparade den.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Men Du vilka skatter du har letat fram....Så charmiga o fina!

  Kälken kommer bli fin till jul....

  Hoppas att du får en Trevlig Torsdag! Höstkramar till dig! Therese

  SvaraRadera
 4. Massa grattis till dessa otroligt fina fynd..Wow vilka häftiga skåp..Vilken tur det finns människor som oss som vill spara på allt gammalt som i andras ögon är fult men för oss är skatter..kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Hej Cia!
  Vilka vackra gamla skatter du hittade! Ett sånt där sockerskåp har jag aldrig sett tidigare.

  Förstår att det känns lite vemodigt att lämna över gårdens mark till någon annan..hoppas de tar väl hand om den.

  Ha det bra,

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!
  Tack för titten. Hoppas att du haft en bra dag.

  Önskar dig en fin hösthelg! Kram Therese

  SvaraRadera
 7. Härliga fynd du grävt fram som sagt kälken kommer att bli fin till jul.
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera